Nog een Raspberry Toepassing

Deel dit artikel

,

Een kennis van mij heeft een speelgoedwinkel. Sinds enige jaren heeft hij naast een fysieke winkel ook een webshop. Hiervoor heb ik het opensource CMS WordPress gebruikt. Voor het eCommerce deel wordt de WooCommerce plugin gebruikt. Recent ontstond de behoefte aan prijsscanners hier en daar in de winkel zodat klanten niet telkens hoefden te vragen naar de prijs.

Dankzij het open source karakter was vrij eenvoudig te doorzien hoe de data wordt opgeslagen in de MySQL database tabellen. Dat maakte het mogelijk een plat tekst bestand aan te maken met barcode, omschrijving en prijs. Stap 1 was dus snel klaar. Een CSV bestand met circa 13000 regels in de root van de site. 

Stap 2, de eigenlijke prijsscanner was een andere uitdaging. Hiervoor werd een Raspberry Pi ingezet met een 4x20 character display, een USB auto sensing laser scanner (chinese import...) en een Wifi USB stick. Totale kosten inclusief kastje, voeding en (IKEA) lampvoet, nog geen 200 euro.

De rest van dit artikel is alleen beschikbaar voor HCC-leden.

Ben je HCC-lid? Om het gehele artikel te lezen dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!opensource

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden