Foto's barbecue 14 Sept. '19

Ben je HCC-lid? Om deze foto's te kunnen bekijken dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina. Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk! 

21 september 2019

Lezing 13 April: IOT, TheThingsNetwork, Telegraf, Influx en Grafana

IOT, TheThingsNetwork, Telegraf, Influx en Grafana: Een eigen dashboard met meetwaarden Op de bijeenkomst van 13 april 2019 heeft Alain van Hoof een lezing voor ons gehouden over dit onderwerp; hij heeft uitleg gegeven, en gedemonstreerd, hoe je diverse componenten (hard- en software) aan elkaar kunt koppelen. In zijn eigen woorden:Met eenvoudig verkrijgbare IoT (internet of Things) apparatuur is het mogelijk om via het LoRaWAN (Long Range Wide Area Network) Radio netwerk meetwaarden te verzenden naar de via internet bereikbare gratis dienst TheThingsNetwork (https://www.thethingsnetwork.org/). De meetwaarden worden daar ontvangen en eventueel via een extra dienst 7 dagen bewaard.

6 april 2019

Bestuursleden gezocht

Sinds de laatstgehouden ALV (op 16 februari 2019) heeft HCC!OpenSource nog maar twee bestuursleden. Dat is te weinig, zowel statutair gezien (er zijn er minimaal drie nodig), maar vooral ook operationeel gezien. Wij zijn dus op zoek naar mensen die mee willen helpen met het organiseren van bijeenkomsten en activiteiten, en mee willen denken over het beleid. Dit vraagt een paar uur in de maand, het is geen dagtaak. Heb je interesse, of wil je iets meer informatie, laat dit dan weten via RegularLabs.EmailProtector.unCloak("ep_9ce0ff92");RegularLabs.EmailProtector.unCloak("ep_24e655b5", true); (en wanneer je op een andere manier wil helpen, dan mag dat natuurlijk ook).

21 maart 2019

Concept notulen ALV HCC!Opensource 2018

Op zaterdag 16 februari 2019 is onze jaarlijkse Algemene Leden Vergadering (ALV), alle leden van HCC!opensource zijn hiervoor van harte uitgenodigd .  Voor de leden van HCC!opensource vindt je hieronder het verslag van de vorige ALV.

30 januari 2019

Opensource vraagbaak bij regio Utrecht locatie Houten

Er is voortaan een opensource vraagbaak aanwezig bij de bijeenkomsten van Regio Utrecht op de locatie Houten.  Hier kun je terecht met jouw vragen op het gebied van opensource, de vraagbaak helpt je dan je graag verder op weg. Deze bijkomst vindt plaats elke 1e maandag van de maand in het 'Huis van Houten'. Klik hier voor de adres gegevens van de locatie

1 oktober 2018

'Meld je aan voor de nieuwsbrief' van HCC!opensource

'Abonneer je nu op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van onze activiteiten!'

Aanmelden